09.28.2015 |

Elgjakt :: Bekledningstips

Elgjakt

Elgjakt er årets høydepunkt for mage ihuga jegere. Høsten er en veldig fin tid, med store variasjoner i både vær og temperatur. På samme måte er elgjakt også preget av et variert aktivitetsnivå. det kan være lange transportetapper for så å sitte stille lenge. 

Undertøysmessig er det helt klart en utfordring. Du som jeger trenger et undertøy som fungerer under alle aktivitetsnivå, samt under varierende vær og temperatur. Det er kaldt, og det er varmt på samme dag. Du kan bli våt, og du skal gå hardt for så å sitte helt stille. 

Ull er genialt på mange måter. Ullets egenskap gjør for det første slik at det ikke blir kaldt selv om det blir vått. Ha ull rett på kroppen, og la alle bomullskjorter eller liknende bli igjen hjemme. Ull er også temperaturregulerende, så det kjøler deg om du er for varm og det varmer om du er kald. 

WoolNet er det godt og allsidig undertøy til jakt på den måten. Det er nettingstrikket slik at fuktigheten skal transporteres optimalt og du ikke skal ha en klam følelse mot kroppen selv om du er i høy aktivitet. WoolNet holder også godt på varmen, og regulerer temperaturen godt. 

Når du sitter stille på post, eller har en pause, kan det å slenge på seg et ekstra plagg være bra. Hotwool- jakke. Det er en tykk jake som gjør seg godt enten alene, eller under skallbekledning. 


Skitt jakt!