09.08.2016 |

Jakt :: Bekledningstips

Høsten betyr jakttid. Det er en veldig fin tid, med store variasjoner i både vær og temperatur. 

Undertøysmessig er det helt klart en utfordring. Du som jeger trenger en bekledning som fungerer under alle aktivitetsnivå, samt under varierende vær og temperatur. Det er kaldt, og det er varmt på samme dag. Du kan bli våt, og du skal gå hardt for så å sitte helt stille. 

Ull er genialt på mange måter. Ullens egenskap gjør for det første slik at det ikke blir kaldt selv om det blir vått. Ha ull rett på kroppen, og la alle bomullsskjorter eller liknende bli igjen hjemme. Ull er også temperaturregulerende, så det kjøler deg om du er for varm og det varmer om du er kald. 

WoolNet er det godt og allsidig undertøy til jakt på den måten. Det er nettingstrikket slik at fuktigheten skal transporteres optimalt og du ikke skal ha en klam følelse mot kroppen selv om du er i høy aktivitet. WoolNet holder også godt på varmen, og regulerer temperaturen godt. 

Når du har en pause, eller dersom det er ekstra kaldt, kan det å slenge på seg et ekstra plagg være bra. Aclima har flere ullplagg av varierende tykkelse som passer godt til ulike formål. Eksempelvis kan våre HotWool - jakker være fine til lunsjpausen. Det er en tykk jakke som gjør seg godt enten alene, eller under skallbekledning. 

I tillegg er det viktig å huske på sikkerhetsfarger når du er ute på jakt. Bruk gjerne orange farger, som er godt synlig for andre jeger og turgåere som ferdes ute i terrenget. Her kan du f.eks sjekke ut vår LightWool Hunting Safety Beanie. Denne lette luen passer perfekt til alle typer jaktsituasjoner. Den kan brukes på begge sider, hvorav den ene siden er ensfarget grønn - og den andre siden er tofarget med en orange kontrastfarge for økt synlighet.  Sørg for å bli sett på jakt, samtidig som du holder deg varm. Siden luen er såpass tynn, passer den godt også ved høy aktivitet. 

Bekledningsekspert Johan Skullman beskriver godt hva lag - på - lag handler om i praksis. 

 Skitt jakt!