02.22.2015 | General

Oppskrift: Pinnebrød

Lite smaker så godt som bålmat når man er på tur. Det bør ikke være komplisert eller vanskelig å få til. Pinnebrød er noe av det enkleste du kan lage, og du kan lage den i mange varianter. 

Grunnoppskrift:
4 dl Hvetemel
0,5 ts Salt
2 ts Sukker
2 ts Bakepulver
5 ss Smør eller nøytral olje
1,5 dl Vann eller melk

Bland først sammen alt det tørre, og ha detter i vann eller melk. Sjekk at deigen ikke er for fuktig, den skal være enkel å jobbe med for å surre på en pinne uten at du blir «grisete» på hendene. Legg deigen i en pose når den er ferdig og ta den med på tur. 


Varianter:
Du kan også variere med å ha krydderurter i brødet, soltørkede tomater etc. Hvorfor ikke lage bålstekte kanelsnurringer, med å ha litt ekstra sukker og kanel i deigen?

Steking: Rull deigen til en lang pølse før du surrer den på en avbarket pinne. For å få et perfekt resultat på pinnebrødene er det viktig at du ikke lager deigen for tykk på pinnen, da kan den lett bli rå inni. Ikke stek pinnebrødene over åpen flamme, da svir de seg lett. Vent til det er glør, det gir en jevnere varme og bedre stekeresultat uten å bli brent.