02.12.2016 |

Telemark :: Knut Skinnes

Som frikjører er det viktig med et robust ytterlag, og et pålitelig og transporterende innerlag. I løpet av en dag er det perioder med høy intensitet og lengre perioder med lav intensitet. Samtidig som du alltid er omgitt av snø, som gjør at det er fuktig både på utsiden og innsiden av skallbekledningen. Dette gjør at en må ha et tynt og transporterende innerlag, en god skallbekledning,  samtidig som en burde ha anledning til å dra på seg noe når en stopper. 

Når jeg kjører i vanlig vintertemperatur og veit at jeg ikke kommer til å ha for lange heis-pauser så kjører jeg vanligvis i netting, og en tynn ull t-skjorte utenpå på overkroppen. Er det en kald vinterdag kjører jeg med ullheldress under skallbekledningen. Dette i tillegg til at jeg har med meg en woolshell jakke og en tynn dun-vest i sekken. I alle anledninger vintertid der aktivitet er inkludert er vanligvis netting svaret for min del, men ettersom vær, forhold og kjøring varrierer, varrierer også bekledningen. Men Aclima har et bredt sortiment og jeg finner alltid et godt svar som står til de variable faktorene en aktiv vinterdag byr på.