10.03.2015 |

Test Team :: Villmarksjenta


Hvem er du?
Jeg heter Maria, er 20 år og har vokst opp i en turglad familie på Hadeland. Fra jeg var helt liten har jeg følt en stor dragning til naturen og det enkle, primitive livet der ute. Jeg hadde min første natt ute som 13-åring, og etter det har både lengden på turene og gleden over å være ute vokst. Min store drøm i livet er å kunne leve av friluftslivet. Jeg har et mål om at kombinasjonen av film, bilder, bøker, foredrag og ikke minst turer skal kunne bli min jobb. 

Hva gjør du (i naturen) og hvorfor?
I naturen kan jeg koble fra det hverdagslige maset og ta meg tid til virkelig å leve livet. Der ute kan jeg finne ny energi og høste nye naturopplevelser. I naturen lever man primitivt, og dette gjør at jeg ser verden på en annerledes måte enn ellers. Jeg finner glede i de små tingene, slipper friheten innpå meg og tar meg tid til å leve her og nå. 

Hvilken betydning har friluftslivet for deg?
For meg er naturen livet og friheten. Et liv uten friluftsliv kan jeg derfor ikke se for meg.

Ca. hvor mange døgn tilbringer du utendørs i løpet av et år?

Jeg er mye ute, nok til at jeg ikke har telling på hvor mange netter det blir årlig. I 2014 ble det svært mange. Da var jeg på fem lange turer, som alle varte fra ca. to uker til en måned. Dette året har jeg også vært på flere turer, både korte og lange, så det er ingen tvil om at det blir en god del netter i sovepose.

Ditt beste friluftslivminne?

Jeg har mange fine minner fra forskjellige turer, men sommeren 2012 er kanskje min hittil livs største opplevelse. Da gjennomførte jeg min aller første langtur, Norge på tvers, på 50 dager. Dette ble et viktig vendepunkt i livet mitt, da jeg gikk fra å være den pinglete jenta som lot frykten styre livet, til å bli tøff nok til å kjempe imot den.

Hva kreves av en nybegynner for å komme igang med det enkle friluftsliv?
Ikke så mye egentlig. Snør på et par gode sko, pakk en sekk med mat, drikke og litt varme klær. Ta gjerne en tur i nærområdet. Jeg er overbevist om at man kan oppleve like mye turglede i nærmeste skog, som om man reiser milevis av gårde. Gjør det enkelt!

Har du et favorittplagg fra Aclima, og isåfall hvorfor er dette plagget en favoritt?
Min store favoritt er uten tvil ulltrøya Designwool Marius. Jeg synes den er utrolig god å ha på, og elsker fargekombinasjonen og mønsteret på den som er lyseblå, svart og hvit. Denne passer like bra på tur som til hverdags.