04.01.2015 | General

Ull Til Folket

ÅRETS APRILSPØK FRA ACLIMA :: REGJERINGEN KOMMER MED FORSLAG OM ULLUNDERTØY PÅ "BLÅ RESEPT"

I anledning Friluftslivets år 2015, har Regjeringen fremmet et forslag om behovsprøvd ullundertøy på såkalt "blå resept". Dette for å gi flere muligheten til å holde seg tørre og varme på tur i Norsk natur. Prosjektet har fått navnet "Ull Til Folket".

- Vi ser selvsagt veldig positivt på dette. Vi vet viktigheten av godt ullundertøy når man er ute på tur, sier daglig leder hos ullundertøysprodusenten Aclima, Hans Petter Jacobsen. Han påpeker at dette er et lite, men viktig steg for rekrutteringen til friluftslivet. For at barn skal bli glad i å være ute, må de være varme og tørre. - Varme og tørre barn, er glade barn. Slik er det stort sett med oss voksne også, smiler Jacobsen. Aclima er én av flere leverandører som Regjeringen har vurdert til prosjektet: "Ull til folket".

Villmarksjenta Maria Grøntjernet er en av flere forkjempere for prosjektet. Som god ambassadør for det folkelige friluftslivet, ser hun at dette Regjeringsforslaget er utelukkende positivt. - Jeg håper dette fører til at flere finner glede i være ute, sier hun.

Regjeringen har i første omgang konkludert med en komité skal vurdere hvor stort behovet er for godt ullundertøy hos det norske folk. I en periode på to måneder skal de kartlegge om det er et reellt behov, før konklusjonen kommer i god tid før neste høst. Komiteen oppfordrer det norske folk til å laste opp sine turbilder på den sosiale bildedelingstjenesten Instagram under emneknaggen "#blåresept2015, slik at de på den måten kan få en følelse av hvor mange som jevnlig er på tur. Dette i tillegg til telefonundersøkelser vil legge grunnlaget for Regjeringens avgjørelse.