Fra ull til ferdig vare

Aclima er et firma med lange tradisjoner når det kommer til produksjon av funksjonell bekledning, - vi startet med å produsere skosåler i ull i 1939, og har siden den gang utviklet oss til å bli en undertøysspesialist som bruker ull i større eller mindre grad i alle våre produkter. Her kan du følge prosessen fra råull til ferdig vare.

1. Ferdig sortert og vasket merinoull i fineste kvalitet gjøres klar til spinning. 


2. Når ulla er ferdig kjemmet, kommer vi til spinningen. Man spinner flere ulltråder sammen for å gi en jevn kvalitet som er solid og elastisk nok til å benyttes på strikkemaskiner.


3. Ferdig spunnet på spoler, er vi klare for å ta tøyet videre til strikkemaskiner. Forskjellige typer maskiner strikker ulike kvaliteter som ribb, netting og frotté. 


4 og 5. Når stoffet er ferdig strikket på ruller blir det sendt til fargeriet. Alle stoffer blir vasket for å fjerne eventuelle oljerester fra strikkeprosessen, mykgjort og krympet. En del stoffer blir også vasket.


6. Stoffene kuttes i deler for å lage produkter i forskjellige størrelser. Noe foregår maskinelt mens siste justering kan tas med stødige hender. 


7. Våre dyktige syersker setter delene sammen. 


8. Produktene kontrolleres, pakkes og sendes til vårt lager. Klar for å bli med deg ut på neste eventyr.